Mitt favoritställe

Dag 2 - Mitt favorit ställe

Hm.. favoritstället för mig måste vara Smögen. Jag har sedan små korta barnsben tillbringat sommrar i en stuga på Smögen. Det vita huset ligger precis vid vattnet och det är bara att hoppa fram bland de mjuka bergen för att komma till badplatsen på nolltid. Huset har tre våningar och då man sov längst upp och var tvungen att gå på toaletten som låg på första våningen var de första åren läskigt, att passera två trappor ned och två trappor upp som knakar i varje trappssteg i det stora huset var ett nattligt äventyr när månskenet skimrade läskigt i havets skimmer.

Hela släkten har vart där på kalastillfällen och för att umgås. Jag kan inte hålla räkningen hur många gånger jag gått på Smögenbryggan.. 200 gånger eller mer! Från barnvagn till vuxna skor. Jag kan alla exakta affärer i ordning, jag kan hela Smögen i blindo. Jag vet precis vilken glassförsäljare som är bäst, vilka små gömda vägar som går snabbast och vart man skall få det bästa.

När jag var runt 10år så träffade jag en tjej i området och vi började umgås, vi tillbringade hela dagar och kvällar barfota att klättra i berg och upptäcka nya ställen, vi rörde oss överallt. Vi gömde oss i buskar och spionerade och "pallade" trägårdars bär.

Många familjer och vänner från Göteborg kom ofta och hälsade på och sov över, vi gjorde mycket dagsutflykter bland annat till underbara ön Hållö, som har en sk. marmorbassäng i havet, som jag vart tusentalsgånger. Sedan hade vi med oss vår egna båt som tog oss på utflykter i skärgården.
Nu försöker vi åka upp till huset på Smögen iaf 1 vecka varje sommar, förhoppningsvis blir det så denna sommar också.Jag älskar skärgården, jag älskar Bohuslän. Havsstänk, klippor och skaldjur är det bästa jag vet! Att jag har en pojkvän som precis känner detsamma är ena pusselbiten, det är det gemensamma som för ihop människan. 


Angry face

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Har du en blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0